Motionär eller elitidrottare

Vare sig du är en motionär eller en elitidrottare så kan du vara den som är medlem i en idrottsförening. För ändamålet att vara motionär så finns det många föreningar att välja på. De två största inom detta område är Korpen och Friskis & Svettis. När det gäller dessa två så har de koncentrerat sin verksamhet på att erbjuda hälsa och motion till alla. Här är det enkelt att delta och i stort sett alla deltar på lika villkor. Naturligtvis kommer det att finnas de som går in mera för sin träning än andra även på dessa platser, och på så sätt kan den som vill gå vidare kunna börja i dessa föreningar för att senare flytta till en annan som är mera professionellt inriktad.

När det gäller Friskis & Svettis så är de mest inriktade på att vara de som erbjuder gym och gruppträningar för motion och hälsa. Här erbjuds även bra kostråd för alla de som vill öka eller minska i vikt respektive volym. Inom Korpen är det mera en tävling där olika företag kan skapa lag och där det finns serier att spela i precis som i det verkliga idrottslivet.

 

Att gå från motionär till elitidrottare

Från början kan det nästan sägas att alla som tränar privat i någon form, eller som bli medlemmar inom en förening som utövar idrott, är motionärer. Här är det sedan upp till Runner sprinting against concrete walldig själv hur intresserad du är och vilken talang du har för den sport du har valt att ta dig vidare och göra en karriär inom denna. När du vill göra detta kommer det att innebära att du får ta upp mera tid i anspråk för att nå ditt mål. Du kommer även att behöva ha en del professionell hjälp med din träning för att utvecklas.

I det fallet är det bra om du väljer en idrottsförening som du vet verkligen satsar på att skapa professionella människor inom den idrott som du vill vara verksam inom. I det fallet kanske inte Friskis & Svettis eller Korpen är något som kommer att ta dig vidare. Här väljer du en specialiserad klubb som ditt val för en karriär.

mts_cool