Träningsresor – het trend just nu

Träningsresor är något som har ökat alltmer i popularitet den senaste tiden, och det med god anledning! Att träna med andra samtidigt som man får möjlighet att glömma vardagens stressmoment ett tag har många fördelar. Men det finns fortfarande en del missuppfattningar om träningsresor. En del tror att alla resor är desamma men det är långt ifrån sanningen. I själva verket finns det något som passar alla, oavsett konditionsnivå, ålder och vilken typ av träning man föredrar. Kanske är det en golfrunda i vackra Skottland som lockar? Eller är du mer sugen på att surfa i Karibien, åka skidor i Alperna, göra yoga på en strand i Thailand eller köra hårda triathlonpass på Fuerteventura? Oavsett vad du gillar eller vill prova på så finns det en resa för dig. Till och med de som reser med barn kan hitta passande alternativ. Det finns många researrangörer som riktar in sig specifikt på träningspass som hela familjen kan göra. Eller om du är ute efter ett tuffare träningspass men ändå vill ha barnen med dig så kan ni välja en resa där alla i familjen gör olika saker. Kanske barnen får lära sig simma medan du gör crossfit?

Kickstarta din nya träningsrutin

Ibland kan det vara svårt att hålla sig till sin träningsrutin, eller ännu svårare att börja med en ny rutin om man inte har tränat på länge. Det här kan vara en av anledningarna till att träningsresor blir trendigare och trendigare. På en träningsresa får du nämligen allt du behöver för att kickstarta ditt nya hälsosammare liv. Du får inte bara träningsklasser ledda av duktiga lärare, oavsett om du är nybörjare eller har tränat en längre tid, du får också god mat och inspiration om hur du kan fortsätta med en hälsosam diet när du kommer hem igen. Sist men absolut inte minst får du motivation och en supportgrupp med folk som går igenom samma saker på vägen mot bättre kondition och styrka. Gruppen kan även stötta dig med dina nya vanor när du väl är hemma igen. En träningsresa hjälper dig att kickstarta nya, hälsosamma vanor på ett roligt och effektivt sätt. Även om du inte fortsätter att träna varje dag efter resan så kommer det att vara mycket enklare att skapa och hålla kvar vid hälsosamma vanor.

Vad kostar det att resa?

Träningsresor kommer i olika prisklasser beroende på destinationen, längden på resan med mera så det är en bra idé att jämföra olika resor innan man bestämmer sig. Men även om man gör det så kan det ibland vara svårt att få ekonomin att gå ihop. I så fall kan man välja att ta ett lån för sin resa. Sambla har många olika typer av lån. Klicka här för att jämföra privatlån hos Sambla och hitta det alternativ som passar dig och din situation bäst. En del tycker att det känns lyxigt att resa och är osäkra över att ta lån för det men god hälsa borde vara en prioritet för alla. Dessutom, genom att lägga ut pengar på att ta väl hand om din kropp nu så kommer du behöva lägga ner mindre pengar på läkarbesök och eventuella mediciner i framtiden. En träningsresa kan med andra ord vara en bra investering, både för din plånbok och för din hälsa.

mts_cool