Häng på padeltrenden

Trots coronatider och pandemi så har Sverige padelfeber – idag finns det cirka 500 000 utövare i Sverige och runt 2000 banor är utspridda över landet. Trots detta är det stor efterfrågan på fler banor och det kan ibland vara svårt att hitta bokningsbara tider, så padel tycks vara en sport som kommit för att stanna. Häng med i denna senaste trend du också – och skapa en ljuspunkt under dessa mörka månader.

Fördelar med padel

För att förklara vad padel är så kan man säga att det är en blandning mellan tennis och squash. En padelbana är dock något mindre än en tennisbana och den är omgiven av väggar som man får använda under spelet. I det stora hela är reglerna för padel väldigt lika tennisregler, med några få undantag, och du kan även välja att spela singel- eller dubbelmatcher. De racketar som används är dock väldigt olika tennisracketar och det finns även speciella padelbollar där det är trycket som skiljer dem från klassiska tennisbollar. Det är alltså en väldigt rörlig sport där du får upp flåset ordentligt. Det ger dig bra träning men det finns rekommendationer att komplettera din padelträning med styrka och rörelseträning då belastningsskador kan uppstå. I dessa coronatider är det extra viktigt att tänka på säkerheten, men generellt sett är padel en härligt social sport då du oftast spelar i par och gärna dubbelmatcher.

Ge hälsan en skjuts

Under det här märkliga och svåra året 2020 spenderas mycket av vår tid hemma. Många arbetar hemifrån och träffar inte heller så många andra människor mer än de man bor med. Det innebär också att vi rör oss mindre, vi är mer stillasittande och till slut går det också ut över hälsan. Därför är padel en fantastisk möjlighet till både mer rörelse och för att ta tillbaka hälsan – när du är redo och känner att det är dags att ta sig ut igen. Spelar du tillsammans med din familj och ni har egen bil blir det både säkrare transport och padelspel, och ni har alla möjligheter att skapa roliga minnen ihop. Så samla ihop dina allra närmaste och ge er iväg till en padelbana; ni kommer inte ångra er.

mts_cool